Fiind o brânză proaspătă, obținută din lapte de cea mai bună calitate, Burrata di Andria are culoarea albă, o textură delicată și un gust fin și bogat. Unicitatea acestei specialități constă în combinația texturilor – învelișul moale și elastic de pastă de mozzarella este completat de finețea și cremozitatea amestecului din interior, care se revarsă în farfurie atunci când săculețul este străpuns cu cuțitul.
Fiind o brânză proaspătă, obținută din lapte de cea mai bună calitate, Burrata di Andria are culoarea albă, o textură delicată și un gust fin și bogat. Unicitatea acestei specialități constă în combinația texturilor – învelișul moale și elastic de pastă de mozzarella este completat de finețea și cremozitatea amestecului din interior, care se revarsă în farfurie atunci când săculețul este străpuns cu cuțitul.
Burrata di Andria trebuie scoasă din frigider cu cel puțin o oră înainte de a fi consumată pentru a-i aprecia mai bine aroma și consistența. Este recomandat ca această specialitate delicată să fie consumată când e foarte proaspătă, pentru că odată cu trecerea zilelor își pierde din calități, iar gustul său poate deveni ușor acid.