Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

A title

Image Box text

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

DIFICULTATE

Medie

TIP

Fel principal

TIMP

50 minute

Ingrediente

(pentru 4 pERSOANE)

  • 4 ouă
  • 200 g de cartofi
  • 200 ml de lapte
  • 200 g de smântână de gătit
  • 300 g Pecorino Romano DOP
  • 200 ml supă de legume
  • 1 cățel de usturoi
  • Frunză de dafin
  • Reducție de vin roșu

Metodă de preparare

Încălziți smântâna și laptele la 80˚°C, adăugați Pecorino Romano ras și lăsați să se topească. Puneți amestecul într-un sifon de frișcã și păstrați la cald.

Curățați cartofii de coajă și tăiați-i cubulețe. Gătiți-i într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, un cățel de usturoi și o frunză de dafin. Adăugați în tigaie puțină apă sau supă de legume fierbinte, așa încât să mențineți umiditatea. Când sunt gata, scoateți usturoiul și frunza de dafin și, cu ajutorul unui blender, amestecați până devin o cremă moale.

Într-o oală separată, dați în clocot apă ușor sărată, în care ați pus o lingură de oțet de vin alb. Spargeți un ou, puneți-l în apă cu grijă și lăsați-l să fiarbă timp de 3 minute. Când este gata, scoateți-l cu o spumieră și uscați-l pe un prosop de hârtie.

Pentru a servi, luați o farfurie întinsă, puneți mai întâi o lingură de cremă de cartofi, apoi sifonați deasupra mousse de Pecorino, așezați oul în centru și decorați cu pâine prăjită și câteva picături de reducție de vin roșu. Măcinați deasupra puțin piper proaspăt și serviți fierbinte.

Având un caracter puternic, Pecorino cere de obicei vinuri roșii corpolente și robuste sau vinuri albe cu o aciditate ridicată și o aromă puternică, iar o altă alegere inspirată sunt și vinurile dulci.

Alte rețete

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran