A title
Image Box text
Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano
DIFICULTATE
Medie
TIP
Fel principal
TIMP
50 minute
Image Box text
Medie
Fel principal
50 minute
Încălziți smântâna și laptele la 80˚°C, adăugați Pecorino Romano ras și lăsați să se topească. Puneți amestecul într-un sifon de frișcã și păstrați la cald.
Curățați cartofii de coajă și tăiați-i cubulețe. Gătiți-i într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, un cățel de usturoi și o frunză de dafin. Adăugați în tigaie puțină apă sau supă de legume fierbinte, așa încât să mențineți umiditatea. Când sunt gata, scoateți usturoiul și frunza de dafin și, cu ajutorul unui blender, amestecați până devin o cremă moale.
Într-o oală separată, dați în clocot apă ușor sărată, în care ați pus o lingură de oțet de vin alb. Spargeți un ou, puneți-l în apă cu grijă și lăsați-l să fiarbă timp de 3 minute. Când este gata, scoateți-l cu o spumieră și uscați-l pe un prosop de hârtie.
Pentru a servi, luați o farfurie întinsă, puneți mai întâi o lingură de cremă de cartofi, apoi sifonați deasupra mousse de Pecorino, așezați oul în centru și decorați cu pâine prăjită și câteva picături de reducție de vin roșu. Măcinați deasupra puțin piper proaspăt și serviți fierbinte.
Având un caracter puternic, Pecorino cere de obicei vinuri roșii corpolente și robuste sau vinuri albe cu o aciditate ridicată și o aromă puternică, iar o altă alegere inspirată sunt și vinurile dulci.