Asti Spumante este un vin efervescent, plin de prospețime, cunoscut pentru aroma sa discretă, fructată și bulele înțepătoare, rămâne un clasic apreciat în orice ocazie.

Asti Spumante DOCG este produs în regiunea Piemont, din nordul Italiei, din strugurii Moscato Bianco, cunoscuți pentru aroma lor intensă, fructată și dulce.

Strugurii Moscato, din care se obține Asti Spumante, sunt cultivați în bazinul mediteraneean de mai bine de 2.000 de ani, fiind apreciați pentru dulceața și aroma lor intensă. Acest soi și-a găsit un cămin primitor în Piemont, în zonele Langhe, Monferrato și Roero, unde calitățile sale au fost puse cu adevărat în valoare de cultivatorii și oenologii italieni.

Asti Spumante DOCG are o culoare galben-pai, iar bulele, fine și persistente, impresionează nasul și palatul cu o intensitate dulce.

Acest spumant, ca și strugurii din care provine, etalează o aromă plină de prospețime, bogată în nuanțe florale și note de fructe coapte. Cele mai ușor de recunoscut sunt cele de flori de salcâm, glicină, portocală și bergamotă, dar și indiciile de salvie și lămâie.