Una dintre cele mai renumite etichete ale Italiei, Brunello di Montalcino, este un exemplu perfect pentru desfătarea pe care o poate aduce răbdarea atunci când e vorba despre vinuri.

Vocația zonei Montalcino, aflată în inima Toscanei, de a produce vinuri de înaltă calitate este cunoscută de peste două mii de ani. Există numeroase descoperiri arheologice datând din epoca etruscă, care vorbesc despre vinurile din acest loc renumit.

Montalcino (40 km sud de orașul Siena), este o localitate uimitoare, situată chiar pe vârful unei coline, înconjurate în mare parte de pădure. Podgoriile și plantațiile de măslini completează peisajul rural, punctat din loc în loc de vechile case din piatră, emblematice pentru această zonă istorică.

Brunello di Montalcino DOCG se prezintă în pahar cu o culoare roșu-rubiniu intens și clar, strălucitor și plin de viață. Buchetul este intens, persistent, amplu, cu indicii lemnoase, de fructe mici, vanilie și gemuri de fructe

Brunello di Montalcino DOCG este obținut dintr-o clonă a soiului Sangiovese, numită în mod tradițional, în Montalcino, „Brunello”. Acest soi este cunoscut pentru producția de vinuri cu o aciditate pregnantă, taninuri bine conturate, corp zvelt și culoarea roșie intensă.