Greco di Tufo este un vin alb viguros, care își etalează cu vivacitate notele minerale și prospețimea fragrantă, calități senzoriale determinante care îi definesc caracterul.

Producția Greco di Tufo DOCG este concentrată în jurul comunei Tufo din provincia Avellino. Aflată la aproximativ 50 de km de Napoli, datorită condițiilor specifice ale zonei, Tufo este prin excelență o zonă dedicată producției de vinuri deosebite.

Reglementările DOCG prevăd că acest vin trebuie să fie obținut din soiul Greco di Tufo în proporție de 85-100%. Acești struguri albi, care se recoltează în luna octombrie, se dezvoltă optim în soluri argilo-calcaroase, cu depozite minerale bogate.

Greco di Tufo DOCG iese în evidență datorită structurii sale, care se manifestă printr-o ușoară astringență plăcută și aciditate accentuată.

Vizual, vinul se prezintă cu o culoare galben-aurie, iar buchetul intens amintește de fructe galbene și exotice, cu note ocazionale de citrice și indicii balsamice. Este un vin sec, vertical, cu arome vibrante, minerale, caracterizat printr-o savoare perceptibilă, prospețime și un post gust lung. Varianta spumantă are un perlaj fin și persistent.