Despre noi

Gustul Italiei este un proiect al ICE – Agenția Italiană pentru Comerț Exterior.

Proiectul www.gustulitaliei.ro, lansat in 2022 în colaborare cu Assolatte, are scop educativ și este menit să prezinte publicului din România produse din enogastronomia tradițională italiană care au făcut-o faimoasă în toată lumea.

Italia este țara europeană cu cel mai mare număr de produse agroalimentare cu denumire de origine și de indicație geografică recunoscute de Uniunea Europeană, o mărturie în plus a calității produselor, dar, mai ales, a legăturii puternice între excelențele agroalimentare italiene și teritoriul de proveniență.

Italia este, totodată, cel mai important producător de vinuri la nivel mondial, având  peste 560 de soiuri de viță-de-vie înregistrate, care demonstrează bogatul patrimoniu de biodiversitate pe care poate conta Italia și care oferă în întreaga peninsulă vinuri locale de cea mai înaltă calitate datorită unei tradiții milenare.

ICE – Agenția Italiană pentru Comerț Exterior este agenția guvernamentală care sprijină consolidarea și dezvoltarea economică și comercială a companiilor Italiene pe piețele externe și promovează atragerea investițiilor străine în Italia.

Cu o organizare motivată și modernă și o rețea extinsă de birouri în 74 de țări la nivel mondial, ICE Agenția oferă informații, asistență, consultanță, promovare și formare întreprinderilor mici și mijlocii italiene. Folosind cele mai moderne instrumente de promovare și comunicare, acționează pentru afirmarea și consolidarea excelenței Made in Italy în lume.