Barbaresco DOCG este un vin viguros, care este recomandat să fie savurat alături de preparate cu personalitate, pe bază de carne. Astringența pronunțată și taninurile puternice echilibrează perfect gustul mâncărurilor grase, bogate, care, la rândul lor, domolesc caracterul robust al acestui vin.
În general, un vin Barbaresco DOCG va acompania cu succes preparatele din vită, miel, rață sau vânat (iepure, mistreț sau căprioară). Prima alegere sunt specialitățile bucătăriei locale, piemonteze, ca, de exemplu, Risotto al tartufo bianco, Manzo stufato alla Piemontese, Agnolotti al tartufo, Fricandó alla Piemontese, Fonduta con tartufi sau Cardata alla Torinese.
O asociere bine venită este și cea cu brânzeturile italienești maturate, precum Parmigiano Reggiano, Pecorino, Gorgonzola, Castelmagno, Fontina, Taleggio sau Boschetto al tartufo.
Temperatura recomandată de servire a Barbaresco DOCG este între 18°C și 20°C.