Înainte de începerea procesului de maturare, roțile sunt înmuiate în saramură timp de aproximativ 23 de zile. Maturarea durează cel puțin 9 până la peste 24 de luni. La 9 luni, fiecare roată este testată cu atenție pentru aspect, aromă și textură.
Fiecare roată de brânză trebuie să fie maturată cel puțin 9 luni, iar după examinarea de către specialiștii acreditați, primește o marcă finală care certifică faptul că este un produs perfect. Dacă o roata nu trece testele, marcajele de pe coajă sunt șterse, astfel încât să nu poate fi vândută ca Grana Padano DOP.
Când ating termenul de 20 de luni de la învechire, dacă producătorul o solicită, roțile de brânză pot fi supuse unui nou set de teste de calitate de către specialiștii acreditați, astfel încât să primească marca „Riserva”.
Grana Padano DOP poate fi maturată chiar și peste 24 de luni, gustul și aroma evoluând, devenind mai intense, dar niciodată copleșitoare.