Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

A title

Image Box text

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

DIFICULTATE

Medie

TIP

Fel principal

TIMP

45 minute

Ingrediente

(pentru 6 persoane)

  • 320 g orez Carnaroli
  • 500 g somon proaspăt
  • 100 g Grana Padano Riserva
  • 1 l supă de legume
  • 1 pahar vin alb
  • 50 unt
  • 1 praz
  • 1/2 linguriță turmeric
  • Cimbru
  • Ulei de măsline extra virgin
  • Sare și piper

Metodă de preparare

Într-un vas încăpător, căliți puțin prazul tocat, cu un strop de ulei de măsline, apoi adăugați orezul și lăsați-l pe foc timp de câteva minute, amestecând continuu. Adăugați vinul alb și lăsați la foc mic, să se evapore, apoi adăugați somonul mărunțit, câteva crenguțe de cimbru și continuați să gătiți timp de 15 minute.

Adăugați câte un polonic de supă de legume de fiecare dată când a fost absorbit de orez, amestecând cu atenție. Când risotto este gătit, se adaugă turmericul, untul și Grana Padano Riserva ras, amestecând continuu, la foc mic.

Serviți risotto-ul fierbinte. Puteți adăuga Grana Padano ras, pentru cei care doresc un plus de savoare.

Asocierea perfectă dintre vin și Grana Padano DOP extra-maturată poate fi găsită cu un vin generos, exuberant, intens, persistent, maturat la rândul său sau cu un vin „passito” (dulce), care completează și echilibrează aromele acestei brânze deosebite.

Alte rețete

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran