
A title
Image Box text
Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva
DIFICULTATE
Medie
TIP
Fel principal
TIMP
45 minute
Image Box text
Medie
Fel principal
45 minute
Într-un vas încăpător, căliți puțin prazul tocat, cu un strop de ulei de măsline, apoi adăugați orezul și lăsați-l pe foc timp de câteva minute, amestecând continuu. Adăugați vinul alb și lăsați la foc mic, să se evapore, apoi adăugați somonul mărunțit, câteva crenguțe de cimbru și continuați să gătiți timp de 15 minute.
Adăugați câte un polonic de supă de legume de fiecare dată când a fost absorbit de orez, amestecând cu atenție. Când risotto este gătit, se adaugă turmericul, untul și Grana Padano Riserva ras, amestecând continuu, la foc mic.
Serviți risotto-ul fierbinte. Puteți adăuga Grana Padano ras, pentru cei care doresc un plus de savoare.
Asocierea perfectă dintre vin și Grana Padano DOP extra-maturată poate fi găsită cu un vin generos, exuberant, intens, persistent, maturat la rândul său sau cu un vin „passito” (dulce), care completează și echilibrează aromele acestei brânze deosebite.