Gustul Italiei la RO-WINE.

Salonul dedicat vinurilor și produselor alimentare Made in Italy care au făcut Italia faimoasă în toată lumea

București, 13 – 15 octombrie 2023

Italia este țara europeană cu cel mai mare număr de produse agroalimentare cu denumire de origine și de indicație geografică recunoscute de Uniunea Europeană, o mărturie a calității excepționale a produselor, dar, mai ales, a legăturii puternice între excelențele agroalimentare italiene și teritoriul lor de proveniență.

Anul acesta, Italia a depus candidatura pentru includerea bucătăriei italiene în patrimoniul imaterial UNESCO. Bucătăria italiană nu este doar un preparat sau un rețetar, ci un ansamblu de practici sociale, obiceiuri și gesturi bazate pe numeroasele cunoștințe locale, un ritual colectiv al unui popor care concepe mâncarea ca un element cultural de identitate. Acest mozaic de tradiții reflectă diversitatea bio culturală a Italiei și are la bază momentul pregătirii și al consumului mesei ca o oportunitate de împărtășire și întâlnire, în beneficiul sănătății și al propriei bunăstări.

Italia este cel mai important producător și primul exportator de vinuri la nivel mondial, având peste 560 de soiuri de viță-de-vie înregistrate, demonstrând bogatul patrimoniu de biodiversitate pe care poate conta Italia și care oferă în întreaga peninsulă vinuri locale de cea mai înaltă calitate datorită unei tradiții milenare.

Vă invităm să întâlniți expozanții prezenți în salonul Gustul Italiei și să vizitați www.gustulitaliei.ro pentru a vizualiza doar o mică parte dintre excelentele produse agroalimentare Made in Italy.

Prezența Agenției ICE București la aceasta manifestare are obiectivul de a facilita întâlnirea dintre cererea și oferta produselor „autentic italiene”, evenimentul făcând parte din lista numeroaselor activități organizate anual de Agenția ICE pe plan mondial care au ca scop promovarea excelențelor italiene.

Cu speranța că această nouă întâlnire cu gustul italian autentic vă va îmbogăți informațiile despre oferta italiană, vă așteptăm și vă dorim succes şi… buon assaggio!

Galerie foto

Alte evenimente