A title

Image Box text

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

DIFICULTATE

Medie

TIP

Fel principal

TIMP

60 minute

Ingrediente

(pentru 3 persoane)

  • 3 ardei grași roșii
  • 5-6 felii de pâine mai tare
  • 1 ou
  • 100 g gorgonzola picantă
  • 20 g muguri de pin
  • 20 g capere
  • 10 linguri de lapte
  • 20 g măsline feliate
  • Sare și piper
  • 2-3 crenguțe de cimbru proaspăt
  • Busuioc proaspăt

Metodă de preparare

 

Pâinea se taie cuburi și se transferă într-un bol. Se toarnă puțin lapte, cât să se înmoaie puțin cubulețele de paine.

Într-un alt bol, bateți oul și când se omogenizează adugați-l compoziția peste pâine. Puneți și câteva capere, muguri de pin și măsline. Condimentați cu sare și piper, după gust.

Adăugați și o parte din brânza gorgonzola picantă.

Spălați și tăiați ardeii grași pe jumătate, îndepărtând semințele și cotorul interior. Așezați-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Umpleți jumătățile de ardei cu amestecul de pâine și gorgonzola. Peste fiecare ardei puneți restul de brânză gorgonzola și stropiți cu puțin ulei de măsline. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 30 de minute sau până când ardeii sunt fragezi și ușor rumeniți.
Serviți ardeii grași umpluți cu pâine și gorgonzola calzi, alături de o salată proaspătă.

Poftă bună!

Alte rețete

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran