Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

A title

Image Box text

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

DIFICULTATE

Medie

TIP

Fel principal

TIMP

40 minute

Ingrediente

(pentru 6 persoane)

Pentru foi

  • Făină „00” 300 g
  • Făină spelta 50 g
  • Ouă întregi 4 buc.

Pentru umplutură

  • Ricotta de bivoliță 500 g
  • Mozzarella di Bufala afumată 250 g
  • Lapte de bivoliță după gust
  • Ceapă tocată după gust
  • Parmigiano Reggiano ras 80 g
  • Cicoare de grădină 150 g
  • Cârnați de porc 300 g

Metodă de preparare

Pentru foi, amestecați și frământați cele două tipuri de făină cu ouăle până obțineți un aluat neted și omogen. Lăsați la frigider timp de aproximativ o oră înainte de utilizare.

Între timp, pregătiți umplutura. Curățați cicoarea, spălați-o bine și blanșați-o în apă sărată. Se răcește și se sotează cu ulei, ardei iute, sare și piper.

Prăjiți cârnații în puțin ulei de măsline.

Într-o tigaie, se rumenește ceapa tocată cu ulei, se adaugă ricotta, apoi se diluează cu lapte de bivoliță și se amestecă bine. Se adaugă cicoarea tăiată împreună cu cârnații.

Aluatul se întinde în foi subțiri, tăiate pe aceeași dimensiune, care se fierb „al dente” în apă sărată, apoi se răcesc și se șterg, îndepărtând excesul de apa.

Lasagnette-le se compun în monoporții, alternând foile, umplutura și un strat de felii de Mozzarella di Bufala. Se presară Parmigiano Reggiano ras și se gratinează în cuptor, la 200 °C, timp de aproximativ 10 minute.

Mozzarella di Bufala se asociază cel mai bine cu vinuri rosé fructate, vinuri roșii nebaricate, sărace în tanin, vinuri albe tinere, crocante și seci, dar și cu aciditatea vinurilor spumante.

Alte rețete

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran