
A title
Image Box text
Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată
DIFICULTATE
Medie
TIP
Fel principal
TIMP
40 minute
Image Box text
Medie
Fel principal
40 minute
Pentru foi, amestecați și frământați cele două tipuri de făină cu ouăle până obțineți un aluat neted și omogen. Lăsați la frigider timp de aproximativ o oră înainte de utilizare.
Între timp, pregătiți umplutura. Curățați cicoarea, spălați-o bine și blanșați-o în apă sărată. Se răcește și se sotează cu ulei, ardei iute, sare și piper.
Prăjiți cârnații în puțin ulei de măsline.
Într-o tigaie, se rumenește ceapa tocată cu ulei, se adaugă ricotta, apoi se diluează cu lapte de bivoliță și se amestecă bine. Se adaugă cicoarea tăiată împreună cu cârnații.
Aluatul se întinde în foi subțiri, tăiate pe aceeași dimensiune, care se fierb „al dente” în apă sărată, apoi se răcesc și se șterg, îndepărtând excesul de apa.
Lasagnette-le se compun în monoporții, alternând foile, umplutura și un strat de felii de Mozzarella di Bufala. Se presară Parmigiano Reggiano ras și se gratinează în cuptor, la 200 °C, timp de aproximativ 10 minute.
Mozzarella di Bufala se asociază cel mai bine cu vinuri rosé fructate, vinuri roșii nebaricate, sărace în tanin, vinuri albe tinere, crocante și seci, dar și cu aciditatea vinurilor spumante.