Fondue Fontina

A title

Image Box text

Fondue Fontina DOP

DIFICULTATE

Medie

TIP

Fel principal

TIMP

50 minute
(8 ore de înmuiere)

Ingrediente

(pentru 4 persoane)

  • 400 g. Fontina DOP
  • 600 ml. de lapte
  • 100 g. de unt
  • 6 gălbenușuri de ou
  • Piper

Metodă de preparare

Îndepărtați coaja de la Fontina, tăiați miezul în felii subțiri, puneți-le într-un vas și acoperiți-le cu lapte. Puneți vasul în frigider acoperit cu folie de plastic peste noapte.

A doua zi, transferați brânza înmuiată și o cantitate mică de lapte într-un vas rezistent la căldură. Păstrați laptele folosit la înmuiat pentru mai târziu. Adăugați untul tăiat cubulețe în vasul cu feliile de Fontina si așezați-l pe o oală cu apă fierbinte, pentru gătit bain-marie.

Topiți Fontina, amestecând cu o lingură de lemn; se va forma o masă care va începe să se topească încet și să devină fluidă. Începeți să adăugați gălbenușurile unul câte unul, amestecând rapid pentru a se omogeniza bine înainte de a-l adăuga pe următorul.

Piperați după gust și adăugați câte puțin din laptele folosit la înmuiat, bine încălzit, până obțineți densitatea dorită.

Când amestecul este gata, transferați-l în oala specială de fondue, cu arzător, care îl va menține cald și fluid. Serviți cu pâine prăjită, pâine de nuci, grisine, cartofi fierți, felii de pere și mere, broccoli, conopidă, varză de Bruxelles fierte la aburi sau orice altceva vă sugerează imaginația și gustul personal.

Savurați în compania unui pahar de Pinot grigio sau a unui vin roșu cu tanin discret.

Alte rețete

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran