A title
Image Box text
Fondue Fontina DOP
DIFICULTATE
Medie
TIP
Fel principal
TIMP
50 minute
(8 ore de înmuiere)
Image Box text
Medie
Fel principal
50 minute
(8 ore de înmuiere)
Îndepărtați coaja de la Fontina, tăiați miezul în felii subțiri, puneți-le într-un vas și acoperiți-le cu lapte. Puneți vasul în frigider acoperit cu folie de plastic peste noapte.
A doua zi, transferați brânza înmuiată și o cantitate mică de lapte într-un vas rezistent la căldură. Păstrați laptele folosit la înmuiat pentru mai târziu. Adăugați untul tăiat cubulețe în vasul cu feliile de Fontina si așezați-l pe o oală cu apă fierbinte, pentru gătit bain-marie.
Topiți Fontina, amestecând cu o lingură de lemn; se va forma o masă care va începe să se topească încet și să devină fluidă. Începeți să adăugați gălbenușurile unul câte unul, amestecând rapid pentru a se omogeniza bine înainte de a-l adăuga pe următorul.
Piperați după gust și adăugați câte puțin din laptele folosit la înmuiat, bine încălzit, până obțineți densitatea dorită.
Când amestecul este gata, transferați-l în oala specială de fondue, cu arzător, care îl va menține cald și fluid. Serviți cu pâine prăjită, pâine de nuci, grisine, cartofi fierți, felii de pere și mere, broccoli, conopidă, varză de Bruxelles fierte la aburi sau orice altceva vă sugerează imaginația și gustul personal.
Savurați în compania unui pahar de Pinot grigio sau a unui vin roșu cu tanin discret.