Ravioli di burrata

A title

Image Box text

Ravioli di burrata

DIFICULTATE

Medie

TIP

Fel principal

TIMP

50 minute

Ingrediente

(pentru 4 persoane)

Umplutura

  • 250 g Burrata
  • 80 g Ricotta
  • Sare și piper

Aluat

  • 400 g făină de grâu dur
  • 4 ouă

Asezonare

  • 30 g de unt
  • 1 pliculeț de șofran
  • 8 frunze proaspete de busuioc
  • 40 g Parmigiano Reggiano ras

Metodă de preparare

Pregătiți umplutura amestecând burrata cu un praf de sare și piper. Adăugați ricotta și amestecați bine cu o furculiță.

Pregătiți aluatul: turnați făina pe un blat de lucru, adăugați ouăle în mijloc și un praf de sare. Începeți să bateți ouăle cu o furculiță și încorporați treptat făina, câte puțin. Când ouăle nu mai pot lua făină, începeți să frământați energic cu ambele mâini, câteva minute. Din când în când, adăugați făină pe suprafața de lucru pentru a nu se lipi aluatul. La final, trebuie să obțineți o minge de aluat netedă și elastică, pe care o lăsați să se odihnească timp de 10 minute, acoperită. Cu o spatulă, răzuiți bine suprafața de lucru, astfel încât să nu rămână resturi de aluat lipite.

Împărțiți aluatul în două părți; luați una și lăsați-o pe cealaltă acoperită, ca să nu se usuce. Presărați făină pe blatul de lucru și începeți să întindeți aluatul cu sucitorul până obțineți o foaie subțire și rezistentă. Așezați-o pe o bucată de tifon sau hârtie curată, presărată cu făină, acoperiți-o și repetați procedura cu cealaltă jumătate de aluat.

Luați cu lingurița cantități mici din umplutură și distribuiți-le în șiruri egale și paralele pe foaia de aluat, la aproximativ 5 cm una de alta. După ce acoperiți toată suprafața, așezați deasupra cealaltă foaie de aluat și apăsați cu degetele între umpluturi.

La final, decupați cu un cuțit circular de patiserie sau cu un cuțit obișnuit presărat cu făină de-a lungul șirurilor formate, astfel încât să obțineți ravioli de formă pătrată. Verificați ca marginile fiecărui „pachețel” să fie bine sigilate pentru a nu își pierde umplutura în timpul gătirii.

Puneți la fiert apă cu sare și, când dă în clocot, fierbeți ravioli pentru câteva minute. Când sunt gata, scoateți-i cu ajutorul unei site și lăsați-i la scurs. Separat, topiți untul într-o oală, la foc mic. Luați oala de pe foc și adăugați ravioli, peste care presărați șofranul și busuiocul. Serviți-i cu Parmigiano Reggiano din belșug.

Dacă vrei să încerci Ravioli cu burrata să știi că se asortează bine cu vinurile albe tinere. Prospețimea sa se potrivește perfect cu vinurile liniștite, dar mai ales cu vinurile spumante, cum este prosecco.

Alte rețete

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran