Mozzarella Fritta

A title

Image Box text

Mozzarella Fritta

DIFICULTATE

Medie

TIP

Antreu

TIMP

30 minute

Ingrediente

(pentru 4 persoane)

  • Mozzarella de vacă 500 g
  • Ouă medii 3 buc.
  • Pesmet 250 g
  • Ulei de floarea soarelui
  • Sare și piper

Metodă de preparare

Turnați pesmetul într-o farfurie încăpătoare. Bateți ouăle într-un castron, condimentați cu sare și piper.

Tăiați mozzarella în bucăți dreptunghiulare de câțiva centimetri, înmuiați-le în amestecul de ouă și apoi tăvăliți-le prin pesmet, așa încât să se acopere uniform. Repetați procesul de două ori cu toate bucățile, astfel încât să obțineți un strat dublu de pesmet.

Puneți bucățile de mozzarella în congelator timp de aproximativ 10 minute.

Încălziți o cantitate suficientă de ulei într-o tigaie mare, la foc mediu. Prăjiți bucățile de mozzarella (fără a aglomera tigaia), întorcându-le din când în când, până devin aurii și crocante. Scoateți pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei.

După ce s-au răcit, se servesc simplu sau cu sosul preferat.

Gustul delicat, catifelat și ușor dulceag, al Mozzarella se potrivește în general cu vinurile albe și roșii ușoare, dar și cu prospețimea vinurilor efervescente.

Alte rețete

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran