
A title
Image Box text
Mozzarella Fritta
DIFICULTATE
Medie
TIP
Antreu
TIMP
30 minute
Image Box text
Medie
Antreu
30 minute
Turnați pesmetul într-o farfurie încăpătoare. Bateți ouăle într-un castron, condimentați cu sare și piper.
Tăiați mozzarella în bucăți dreptunghiulare de câțiva centimetri, înmuiați-le în amestecul de ouă și apoi tăvăliți-le prin pesmet, așa încât să se acopere uniform. Repetați procesul de două ori cu toate bucățile, astfel încât să obțineți un strat dublu de pesmet.
Puneți bucățile de mozzarella în congelator timp de aproximativ 10 minute.
Încălziți o cantitate suficientă de ulei într-o tigaie mare, la foc mediu. Prăjiți bucățile de mozzarella (fără a aglomera tigaia), întorcându-le din când în când, până devin aurii și crocante. Scoateți pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei.
După ce s-au răcit, se servesc simplu sau cu sosul preferat.
Gustul delicat, catifelat și ușor dulceag, al Mozzarella se potrivește în general cu vinurile albe și roșii ușoare, dar și cu prospețimea vinurilor efervescente.