A title
Image Box text
Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic
DIFICULTATE
Medie
TIP
Desert
TIMP
15 minute
Image Box text
Medie
Desert
15 minute
Bateți albușurile de ou cu zahărul într-un vas bain-marie fierbinte, pentru a obține o spumă groasă și fină.
Adăugați 120 g de Piave ras și transferați amestecul deasupra unui bain-marie rece (castron cu apă și gheață), continuând să amestecați până când se răcește. Bateți crema pentru a o omogeniza și pentru a încorpora brânza. Turnați amestecul în 6 boluri mici și puneți-le în congelator timp de cel puțin 6 ore.
Se servește cu oțet balsamic, căpșuni tăiate și restul de Piave ras presărat deasupra.
De exemplu, Piave Fresco poate fi însoțită de un vin tânăr, alb ușor, în timp ce varianta Mezzano merge bine cu un vin roșu de o corpolență medie, fructat; brânzeturile cu un stagiu mai îndelungat de maturare vor fi mai bine însoțite de vinurile roșii cu o structură complexă.