Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

A title

Image Box text

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

DIFICULTATE

Medie

TIP

Desert

TIMP

15 minute

Ingrediente

(pentru 4 porții)

  • 5 albușuri de ou
  • 150 g Piave DOP Vecchio Selezione Oro
  • 100 g zahăr
  • 400 g smântână proaspătă
  • Oțet balsamic
  • Căpșuni proaspete

Metodă de preparare

Bateți albușurile de ou cu zahărul într-un vas bain-marie fierbinte, pentru a obține o spumă groasă și fină.

Adăugați 120 g de Piave ras și transferați amestecul deasupra unui bain-marie rece (castron cu apă și gheață), continuând să amestecați până când se răcește. Bateți crema pentru a o omogeniza și pentru a încorpora brânza. Turnați amestecul în 6 boluri mici și puneți-le în congelator timp de cel puțin 6 ore.

Se servește cu oțet balsamic, căpșuni tăiate și restul de Piave ras presărat deasupra.

De exemplu, Piave Fresco poate fi însoțită de un vin tânăr, alb ușor, în timp ce varianta Mezzano merge bine cu un vin roșu de o corpolență medie, fructat; brânzeturile cu un stagiu mai îndelungat de maturare vor fi mai bine însoțite de vinurile roșii cu o structură complexă.

Alte rețete

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran