A title
Image Box text
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
DIFICULTATE
Medie
TIP
Fel principal
TIMP
40 minute
Image Box text
Medie
Fel principal
40 minute
Într-o cratiță prăjiți orezul cu o lingură de ulei, timp de 2-3 minute, până când este translucid. Adăugați vinul și lăsați să fiarbă la foc mic câteva minute. Adăugați un polonic de supă de legume fierbinte și lăsați orezul să-l absoarbă complet. Continuați să gătiți orezul, adăugând câte un polonic de supă pe măsură ce lichidul este absorbit.
Între timp, într-o tigaie neaderentă, sotați jumătate din unt cu ceapa feliată și, de îndată ce devine ușor maro, adăugați zahărul și caramelizați la foc mare. Adaugă ceapa caramelizată peste orez când este gătit trei sferturi. Când este gata, opriți focul și adăugați bucățile de Gorgonzola, untul rămas și Parmigiano Reggiano. Lăsați să se liniștească câteva minute și apoi serviți.
Asocierea cu vinurile dulci este, de asemenea, recomandată: Muscat passito sau Marsala vergine (care este o bună alegere pentru deserturi); Gambellara Recioto și Ramandolo sunt, de asemenea, variante excelente.