Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

A title

Image Box text

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

DIFICULTATE

Medie

TIP

Fel principal

TIMP

40 minute

Ingrediente

(pentru 4 persoane)

  • 150 g. Gorgonzola dulce
  • 350 g. orez Arborio
  • 1 ceapă roșie
  • 1 pahar de vin roșu
  • 30 g. unt
  • 60 g. parmesan
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 l. de supă de legume
  • ulei de măsline extra virgin
  • sare și piper.

Metodă de preparare

Într-o cratiță prăjiți orezul cu o lingură de ulei, timp de 2-3 minute, până când este translucid. Adăugați vinul și lăsați să fiarbă la foc mic câteva minute. Adăugați un polonic de supă de legume fierbinte și lăsați orezul să-l absoarbă complet. Continuați să gătiți orezul, adăugând câte un polonic de supă pe măsură ce lichidul este absorbit.

Între timp, într-o tigaie neaderentă, sotați jumătate din unt cu ceapa feliată și, de îndată ce devine ușor maro, adăugați zahărul și caramelizați la foc mare. Adaugă ceapa caramelizată peste orez când este gătit trei sferturi. Când este gata, opriți focul și adăugați bucățile de Gorgonzola, untul rămas și Parmigiano Reggiano. Lăsați să se liniștească câteva minute și apoi serviți.

Asocierea cu vinurile dulci este, de asemenea, recomandată: Muscat passito sau Marsala vergine (care este o bună alegere pentru deserturi); Gambellara Recioto și Ramandolo sunt, de asemenea, variante excelente.

Alte rețete

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran