A title

Image Box text

Tarte cu căpșuni și bezea

DIFICULTATE

Medie

TIP

Desert

TIMP

45 minute

Ingrediente

(pentru 12 porții)

  • 500 g cremă de Mascarpone
  • 450 g aluat
  • 400 g căpșuni
  • 50 g zahăr
  • 3 albușuri de ou

Metodă de preparare

Întindeți aluatul într-o foaie subțire, apoi tăiați-l cercuri și tapetați formele de tarte. Introduceți-le în cuptorul încins la 200 °C pentru 15 minute. Când sunt gata, lăsați-le să se răcească și apoi desprindeți cu grijă aluatul copt.

Umpleți fiecare tartă aproape complet cu crema de Mascarpone bătută bine, apoi așezați deasupra căpșunile tăiate felii.

Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul și se bat în continuare, până obțineți o bezea consistentă.

Turnați compoziția într-un un poș, acoperiți tartele cu bezea și așezați-le sub grătarul încins al cuptorului pentru câteva momente, până când bezeaua se rumenește.

Serviți-le imediat ce s-au răcit, cu un vin roșu dulce sau demidulce.

Alte rețete

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran