A title
Image Box text
Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine
DIFICULTATE
Medie
TIP
Desert
TIMP
1h 30 min
Image Box text
Medie
Desert
1h 30 min
Pregătiți aluatul amestecând făina cu untul, apoi adăugați zahărul, gălbenușurile și vanilia și frământați bine. Formați aluatul într-o bilă, înveliți în folie alimentară și puneți în frigider să se odihnească, pentru cel puțin o oră.
Ungeți cu unt cele opt forme de tartă și presărați-le cu făină, apoi tapetați-le cu aluat. Înțepați aluatul cu furculița, apoi introduceți formele în cuptorul încălzit la 180°C timp de 20 de minute.
Când sunt gata, scoateți-le din cuptor și lăsați-le la răcit 10 minute, apoi răsturnați-le pentru a scoate formele de aluat. Lăsați-le să se răcească complet.
Înmuiați gelatina în apă rece.
Îndepărtați coaja de pe brânza Taleggio, apoi tăiați-o cuburi mici.
Încălziți smântâna într-o cratiță, la foc mic, apoi adăugați cubulețele de Taleggio și amestecați cu o lingură de lemn până se topesc. Adăugați și gelatina, continuând să amestecați până se dizolvă. Lăsați la răcit, amestecând frecvent pentru a preveni coagularea cremei.
Bateți mascarpone cu zahărul și adăugați treptat crema de Taleggio, amestecând continuu. Adăugați și grappa, dacă se dorește. Lăsați la frigider o jumătate de oră.
Cu ajutorul unei lingurițe, întindeți un strat subțire de dulceață de afine pe fundul fiecărei tarte, apoi umpleți cu crema de Taleggio. Completați cu afine proaspete și decorați după gust cu zahăr pudră și câteva frunze de mentă.
În ceea ce privește vinurile, Taleggio DOP poate fi împerecheată cu Franciacorta Rosso, Oltrepò Pavese Pinot Nero, Merlot, Rosso Piceno.