Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone

A title

Image Box text

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

DIFICULTATE

Medie

TIP

Fel principal

TIMP

1h 30 min

Ingrediente

(pentru 2 persoane)

  • 2 cartofi medii
  • 6 felii de pancetta
  • 200 g Provolone Valpadana DOP Dolce
  • 100 g smântână proaspătă
  • Sare și piper
  • Unt
  • Rozmarin

Metodă de preparare

Secționați cartofii în felii subțiri cu un cuțit cu lamă netedă, fără a tăia complet, până jos (în stil Hasselback). Asezonați-i cu sare, piper și rozmarin, apoi gătiți-i în cuptor timp de treizeci de minute, la 200 °C.

Între timp, încălziți smântâna într-o cratiță, apoi adăugați Provolone Valpadana Dolce tăiată mărunt. Țineți pe foc la topit până când obțineți consistența unui fondue.

Scoateți cartofii și adăugați untul între feliile care se vor fi deschis ușor în timpul gătitului. De asemenea, adăugați pancetta și gătiți în cuptor pentru încă zece minute, pentru a topi untul și a rumeni totul. Între timp, turnați fondue-ul de Provolone Valpadana în farfurii. Scoateți cartofii din cuptor și așezați-i deasupra. Completați cu câteva frunze verzi (la alegere: pătrunjel, mărar, rucola, oregano, busuioc etc.)

Sfatul bucătarului: Alegeți cartofii de aceeași dimensiune, astfel încât să nu aveți diferențe în timpul de gătit.

Provolone cere alături vinuri albe suple sau vinuri roșii ușoare, dar și vinuri spumante. 

Alte rețete

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran