A title
Image Box text
Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta
DIFICULTATE
Medie
TIP
Fel principal
TIMP
1h 30 min
Image Box text
Medie
Fel principal
1h 30 min
Secționați cartofii în felii subțiri cu un cuțit cu lamă netedă, fără a tăia complet, până jos (în stil Hasselback). Asezonați-i cu sare, piper și rozmarin, apoi gătiți-i în cuptor timp de treizeci de minute, la 200 °C.
Între timp, încălziți smântâna într-o cratiță, apoi adăugați Provolone Valpadana Dolce tăiată mărunt. Țineți pe foc la topit până când obțineți consistența unui fondue.
Scoateți cartofii și adăugați untul între feliile care se vor fi deschis ușor în timpul gătitului. De asemenea, adăugați pancetta și gătiți în cuptor pentru încă zece minute, pentru a topi untul și a rumeni totul. Între timp, turnați fondue-ul de Provolone Valpadana în farfurii. Scoateți cartofii din cuptor și așezați-i deasupra. Completați cu câteva frunze verzi (la alegere: pătrunjel, mărar, rucola, oregano, busuioc etc.)
Sfatul bucătarului: Alegeți cartofii de aceeași dimensiune, astfel încât să nu aveți diferențe în timpul de gătit.
Provolone cere alături vinuri albe suple sau vinuri roșii ușoare, dar și vinuri spumante.