Gnocchi al Castelmagno

A title

Image Box text

Gnocchi al Castelmagno

DIFICULTATE

Medie

TIP

Fel principal

TIMP

30 minute

Ingrediente

(pentru X persoane)

  • 600 g. gnocchi
  • 150 ml. smântână de gătit
  • 100 g. brânză Castelmagno
  • Opțional Parmigiano Reggiano

Metodă de preparare

Fierbeți apa cu sare într-o oală mare.

În timp ce așteptați să fiarbă apa, puneți smântâna și brânza Castelmagno într-o oală mai mică.

Încălziți încet la foc mediu-mic, amestecând constant, până când brânza se topește.

Luați de pe foc înainte ca amestecul să fiarbă. Nu adăugați sare deoarece brânza are deja un gust destul de sărat.

Adăugați gnocchi în apa clocotită și lăsați-le să fiarbă până când încep să plutească, apoi scoateți-le cu ajutorul unei supiere sau site.

Puneți-le în sosul de brânză și amestecați ușor.

Răzuiți deasupra Parmigiano Reggiano, dacă doriți, și piper negru proaspăt măcinat.

Se servește cu un pahar de vin roșu, corpolent.

Alte rețete

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran