A title
Image Box text
Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran
DIFICULTATE
Medie
TIP
Desert
TIMP
30 minute
Image Box text
Medie
Desert
30 minute
Într-un castron, se toarnă făina și se adaugă ricotta. Omogenizați bine cu o furculiță sau cu mixerul electric. Adăugați nucșoara, sarea, Grana Padano ras și 4 linguri de lapte. Frământați totul până când amestecul este neted și omogen. Transferați amestecul într-un poș și puneți la frigider timp de o jumătate de oră.
Între timp, pregătiți sosul de dovlecei. Spălați bine dovleceii, îndepărtați capetele și răzuiți-i pe răzătoarea cu găuri mari, direct într-o tigaie încăpătoare. Spălați și curățați și ardeii, tăiați-i cubulețe și puneți-i în tigaia cu dovleceii. Puneți pe foc mediu și gătiți timp de ¾ minute.
Adăugați plicul de șofran, uleiul de măsline și amestecați bine. Odată ce șofranul s-a topit și s-a amestecat cu dovleceii și ardeii, adăugați sare un vârf de cuțit, apoi luați tigaia de pe foc și lăsați deoparte, fără capac.
Puneți o oală de apă pe foc și, când fierbe, sărați-o. Luați poșul cu amestecul de gnocchi și începeți să stoarceți direct în oală, tăind amestecul cu o foarfecă, pentru a obține găluște de aproximativ 1 cm lungime.
Când gnocchi ies la suprafață, adunați-i cu o spumieră și puneți-i direct în tigaia cu legumele. Porniți focul, amestecați totul și lăsați sosul să se încălzească timp de câteva minute.
Se servește cu Grana Padano ras pe deasupra și cu un vin dulce sau sec.