Gnocchi de ricotta cu dovlecei

A title

Image Box text

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

DIFICULTATE

Medie

TIP

Desert

TIMP

30 minute

Ingrediente

(pentru 4 persoane)

Pentru gnocchi

  • 400 g ricotta
  • 100 g faină 000
  • 20 g Grana Padano DOP (ras)
  • 4 linguri de lapte
  • 1/2 lingură nucșoară
  • sare – 2 vârfuri de cuțit

Pentru sos

  • 2 dovlecei
  • 4 ardei capia
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 1 plic de șofran (aporx. 0,1g)
  • 1 vârf de sare

Metodă de preparare

Într-un castron, se toarnă făina și se adaugă ricotta. Omogenizați bine cu o furculiță sau cu mixerul electric. Adăugați nucșoara, sarea, Grana Padano ras și 4 linguri de lapte. Frământați totul până când amestecul este neted și omogen. Transferați amestecul într-un poș și puneți la frigider timp de o jumătate de oră.

Între timp, pregătiți sosul de dovlecei. Spălați bine dovleceii, îndepărtați capetele și răzuiți-i pe răzătoarea cu găuri mari, direct într-o tigaie încăpătoare. Spălați și curățați și ardeii, tăiați-i cubulețe și puneți-i în tigaia cu dovleceii. Puneți pe foc mediu și gătiți timp de ¾ minute.

Adăugați plicul de șofran, uleiul de măsline și amestecați bine. Odată ce șofranul s-a topit și s-a amestecat cu dovleceii și ardeii, adăugați sare un vârf de cuțit, apoi luați tigaia de pe foc și lăsați deoparte, fără capac.

Puneți o oală de apă pe foc și, când fierbe, sărați-o. Luați poșul cu amestecul de gnocchi și începeți să stoarceți direct în oală, tăind amestecul cu o foarfecă, pentru a obține găluște de aproximativ 1 cm lungime.

Când gnocchi ies la suprafață, adunați-i cu o spumieră și puneți-i direct în tigaia cu legumele. Porniți focul, amestecați totul și lăsați sosul să se încălzească timp de câteva minute.

Se servește cu Grana Padano ras pe deasupra și cu un vin dulce sau sec.

Alte rețete

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran