Panna cotta cu Asiago Fresco

A title

Image Box text

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

DIFICULTATE

Medie

TIP

Desert

TIMP

30 minute

Ingrediente

(pentru 2 persoane)

  • 250 g smântână de gătit
  • 180 ml lapte
  • 7 g gelatină
  • 180 g Asiago Fresco DOP
  • 60 g zahăr

Pentru crumble

  • 100 g făină de orez
  • 40 g Asiago Fresco DOP
  • 70 g unt
  • 110 g zahăr
  • 1 g sare marină

Metodă de preparare

Turnați smântâna, laptele și zahărul într-o oală mică și încălziți-le la 90°C, la foc mic. Dați deoparte și adăugați gelatina înmuiată anterior și Asiago DOP proaspăt. Turnați în forme și lăsați să se îngroașe.

Pentru crumble

Omogenizați toate ingredientele într-un mixer planetar, apoi sfărâmați amestecul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și se coace la 180°C timp de 10/15 minute.

La sfârșit, deasupra panna cotta se poate adăuga puțină dulceață acrișoară, după care se presară firimiturile de crumble.

Alte rețete

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran