A title

Image Box text

Burger de vită cu brânză gorgonzola

DIFICULTATE

Medie

TIP

Fel principal

TIMP

30 minute

Ingrediente

(pentru 1 persoana)

  • 1 chiflă de burger
  • 150 g carne de vită tocată
  • 40 g gorgonzola picantă
  • 2 linguri de maioneză
  • 1 linguriță de muștar
  • 2 lingurițe de ketchup
  • Rucola
  • 1 ceapă roșie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 cub de unt
  • 2 linguri oțet balsamic
  • Sare și piper

Metodă de preparare

 

Iată cum se prepară acest Burger de vită cu brânză gorgonzola:

Primul pas:
Prepară sosul dintr-un mix de maioneză, ketchup și muștar.

Al doilea pas:

Taie chifla în două jumătăți și prăjește-le în puțin unt.

Al treilea pas:

Condimentează carnea tocată de vită doar cu sare și piper. Apoi, formează două chiftele din carnea condimentată și frige-le pe ambele părți, în tigaia încinsă. Scoate-le pe o farfurie și lasă-le la odihnit.

Căleste și caramelizează ceapa în aceeași tigaie, adăugând și un cub de unt. Spre final, adaugă 2 linguri de oțet balsamic și mai lasă 1 minut pe foc.

Al patrulea pas:

Montează burgerul cu brânză gorgonzola picantă pentru un gust cu adevărat delicios.

Să-l încerci neapărat!

 

Alte rețete

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran