A title

Image Box text

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

DIFICULTATE

Medie

TIP

Fel principal

TIMP

60 minute

Ingrediente

(pentru 11 persoane)

  • 400 g aluat foitaj
  • 150 g brânză gorgonzola dulce
  • 10-11 ciuperci albe, mari
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței usturoi
  • ulei de măsline
  • cimbru proaspăt
  • câteva fire de chives
  • sare și piper

Metodă de preparare

 

Toacă mărunt ciupercile, apoi usturoiul și ceapa.

Într-o tigaie încinsă, adaugă puțin ulei de măsline și pune ciupercile la sotat. Adaugă usturoiul și ceapa și lasă pe foc până se rumenesc bine și scade zeama lăsată de ciuperci. Condimentează cu sare, piper și puțin cimbru.

Taie aluatul foietaj în 12 pătrate. Așază fiecare pătrat în tava de brioșe și presează ușor ca să se așeze bine aluatul, apoi adaugă câte o lingură din umplutura de ciuperci.

Coace coșulețele cu ciuperci în cuptorul preîncălzit, la 200 grade C, timp de 20-25 minute, în funcție de cuptor.

După coacere, scoate-le din cuptor și pune câte o lingură de gorgonzola peste fiecare ca să se topească frumos brânza. Garnisește-le cu chives tocat mărunt și servește-le cu poftă! Sunt excelente la gust!

Alte rețete

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran