A title

Image Box text

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

DIFICULTATE

Medie

TIP

Fel principal

TIMP

30 minute

Ingrediente

(pentru 2 persoane)

  • 4 căni de lapte gras
  • 1 cană de mălai grisat
  • 50 g unt
  • 1 linguriță de sare
  • 40 g parmezan ras
  • Pentru mixul de ciuperci:
  • 3 ciuperci portobello
  • 150 g hribi congelați
  • Sare și piper
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 1 cățel de usturoi
  • Câteva fire de cimbru proaspăt
  • 100 g brânză gorgonzola

Metodă de preparare

 

Într-o cratiță mare, adăugați laptele și puneți-l pe foc mediu. Când laptele începe să fiarbă, adăugați sarea și untul. Amestecați până când untul se topește complet. Reduceți focul și începeți să adăugați mălaiul, în ploaie, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Continuați să amestecați până când mămăliga începe să se îngroașe. Adăugați parmezanul ras și amestecați bine.

Între timp, pregătiți mixul de ciuperci. Curățați și tăiați ciupercile portobello și hribii în felii subțiri.

Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie și adăugați cățelul de usturoi mărunțit. Căliți-l ușor până când devine ușor auriu și aromat. Adăugați ciupercile tăiate în tigaie și căliți-le până când devin moi și încep să se rumenească ușor. Condimentați cu sare și piper după gust. Adăugați oțetul balsamic și cimbrul proaspăt și amestecați bine.

Când mămăliga este gata, turnați-o într-o tavă sau o formă unsă cu unt. Nivelați-o cu o spatulă și lăsați-o să se odihnească pentru câteva minute. Distribuiți mixul de ciuperci peste mămăligă, apoi sfărâmați brânza gorgonzola deasupra.

Dați tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coaceți timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când brânza este topită și începe să se rumenească ușor.

Scoateți polenta din cuptor și serviți-o caldă, garnisită cu ierburi proaspete, dacă doriți.

Poftă bună!

Alte rețete

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran