A title

Image Box text

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

DIFICULTATE

Medie

TIP

Fel principal

TIMP

15 minute

Ingrediente

(pentru 2 persoane)

  • 100 g spanac proaspăt
  • 150 g brânză gorgonzola picantă
  • 30 g miez de nucă
  • 3-4 roșii cherry
  • 1 roșie
  • 3 nectarine
  • ½ ceapă roșie
  • 40 ml ulei de măsline
  • 30 g unt
  • Verdețuri: cimbrișor și chives
  • 100 g pâine
  • Pentru dressing:
  • 40 ml ulei de măsline
  • 40 ml oțet balsamic
  • Zeamă de lămâie
  • 1 linguriță muștar

Metodă de preparare

Mai întâi vom prepara crutoanele. Pentru asta, vom tăia pâinea cubulețe sau o vom rupe bucăți cu mâna, pentru o variantă mai rustică. Într-o tigaie, încingem puțin ulei de măsline și adăugăm bucățile de pâine. Punem sare după gust și prăjim pâinea până se rumenește frumos pe toate părțile.

Nectarinele se taie în sferturi și se pun într-o tigaie cu puțin unt și se prăjesc până se caramelizează ușor.

Între timp, vom tăia roșiile, ceapa și câteva fire de chives.

Pentru dressing, amestecăm toate ingredientele într-un bol.

Așezăm pe un platou toate ingredientele pregătite pentru această salată. Deasupra punem și bucăți de brânză gorgonzola, iar la sfârșit turnăm dressingul delicios.

Poftă bună!

Alte rețete

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran