A title

Image Box text

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

DIFICULTATE

Medie

TIP

Fel principal

TIMP

30 minute

Ingrediente

(pentru 1 persoana)

  • 2 felii de ciabatta prăjită în 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ciupercă mare portobello
  • 30 g unt
  • 1 cățel de usturoi
  • Câteva fire de cimbru proaspăt
  • 2-3 roșii uscate
  • Frunze de rucola
  • Sare și piper
  • 1 linguriță de oțet balsamic pentru dressing
  • 1 lingură de ulei de măsline pentru dressing
  • 50 g gorgonzola

Metodă de preparare

 

Într-o tigaie, topiți untul împreună cu usturoiul mărunțit și cimbrul proaspăt.

Așezați ciuperca portobello într-o tavă de copt și adăugați peste ea untul aromatizat pregătit anterior. Coaceți la 200 grade C, timp de 15 minute.

Rumeniți feliile de pâine într-o tigaie, cu puțin ulei de măsline, până capătă o crustă arămie.

Puneți frunzele de rucola într-un bol și adăugați sare, puțin oțet balsamic și ulei de măsline. Amestecați ușor că să se întrepătrundă aromele.

Pe feliile de ciabatta prăjită, așezați frunze de rucola și roșiile uscate.

Puneți ciuperca portobello prăjită deasupra rucola și roșiilor.

Adăugați bucăți de gorgonzola peste ciuperca portobello ca să se topească frumos.

Serviți sandwich-ul cald și savurați-l imediat. Poftă bună!

Alte rețete

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran