A title

Image Box text

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

DIFICULTATE

Medie

TIP

Fel principal

TIMP

15 minute

Ingrediente

(pentru 3 persoane)

  • 200 gr spaghete
  • 2 l apa
  • 100 gr branza gorgonzola picanta
  • 300 ml smantana lichida
  • 1 zucchini
  • 4-5 rosii deshidratate
  • 30 gr parmezan
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • sare si piper

Metodă de preparare

Fierbe pastele în apă clocotită cu un praf de sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Taie zucchini în cubulețe.

Pune în încins o tigaie cu puțin ulei de măsline și rumenește ușor zucchini, apoi adaugă usturoiul și roșiile tocate mărunt.

Condimentează doar cu piper, aportul de sare fiind de la brânza gorgonzola.

Adaugă smântâna lichidă și lasă până când începe să fiarbă, apoi adaugă bucăți de brânză gorgonzola. Amestecă ușor în sos pentru a se topi brânza și sosul să devină omogen și cremos.

Scurge pastele de apă și adaugă-le peste sosul de brânză. Amestecă ușor ca să se întrepătrundă aromele.

La final, adaugă puțin parmezan ras pentru un plus de savoare.

Spaghetele cu sos gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate sunt gata pentru a fi servite. Poftă bună!

 

Poftă bună!

Alte rețete

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran