A title

Image Box text

Supă cremă de morcovi cu gorgonzola picantă

DIFICULTATE

Medie

TIP

Fel principal

TIMP

60 minute

Ingrediente

(pentru 4 persoane)

  • 120 g brânză gorgonzola picantă
  • 3 felii de pâine
  • 500 gr morcovi (2 buc. potrivite ca marime)
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 ceapă roșie
  • 500 gr cartofi (3 bu. potrivite ca marime)
  • Ulei de măsline
  • Oregano uscat
  • Praf de usturoi

Metodă de preparare

 

Morcovii, ceapa și cartofii se taie cuburi.

Într-o cratiță încăpătoare, se pun câteva linguri de ulei de măsline și se călesc toate legumele pentru un plus de savoare. Se condimentează cu sare și piper si se călesc foarte puțin, cca 2 minute, după care se adaugă apă, până la aproximativ ¾ din înălțimea oalei.

Cât timp legumele fierb, se prepară crutoanele aromatizate. Pâinea se taie cubulețe mici și se pune într-o tigaie în care s-au încins în prealabil câteva linguri de ulei de măsline. Se condimentează după gust cu sare, piper, praf de usturoi și oregano.

Legumele fierte se pasează cu blenderul vertical, după care se potrivește gustul de sare.

Supa se pune în boluri, se adaugă crutoane aromatizate și cubulețe de brânză gorgonzola deasupra. Se servește caldă.

Poftă bună!

Alte rețete

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran

Panna cotta cu Asiago Fresco DOP

Ravioli di burrata

Gnocchi al Castelmagno

Fondue Fontina DOP

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Risotto de somon cu praz, cimbru și Grana Padano Riserva

Cartofi Hasselback cu fondue de Provolone Valpadana Dolce și pancetta

Tarte cu căpșuni și bezea

Salată de cartofi noi, ouă fierte tari și Parmigiano Reggiano la grătar

Lasagnetta cu cicoare de grădină și Mozzarella di Bufala afumată

Mozzarella Fritta

Ouă în cremă de cartofi cu mousse de Pecorino Romano

Tarte de hrișcă cu cremă de Taleggio și afine

Mousse rece Piave cu căpșuni și oțet balsamic

Gnocchi de ricotta cu dovlecei și șofran